ГОЛЕМИ ТОПЛИНСКИ ПУМПИ ОД 35 kW ДО 280 kW  

МОДЕРНИ, НЕЗАВИСНИ И ЦЕНОВНО ПОЛОВНИ НАЧИНИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ГРЕЕЊЕ И КЛИМАТИЗАЦИЈА ЗА ГОЛЕМИ ОБЈЕКТИ

Terra MAX топлинските пумпи на iDM  се идеално решение за големи згради што е потврдено од бројни инвеститори. Бидејќи секогаш кога има греење и ладење, ниските оперативни трошоци секогаш играат особено важна улога. И со капацитети до 1.500 kW во каскади, тие можат да го загреат и оладат скоро секој објект.

Топлинска пумпа IDM SW MAX

ЗОШТО TERRA MAX Е НАЈДОБАР ИЗБОР ЗА ГОЛЕМИ ОБЈЕКТИ
TWIN Технологија е синоним за редундантни машини со два целосно одделни ладилни круга во еден уред, што обезбедува исто ниво на безбедност како да се две одделни топлински пумпи, но носи помали трошоци за инвестирање и одржување. Машината работи во две фази, т.е. помалку стартувања со делумно оптоварување и поради тоа и подолг век на траење. Двата ладилни круга значат помалку ладилно средство и тоа резултира со помалку потребни безбедносни мерки. Помалку ладилен медиум во системот значи и помалку регулативи на ЕУ во иднина.

TERRA-MAX-HGL_2017-1030x525.png

IDM системска технологија

Beitragsbild-Navigator-495x400.png

Навигатор контрола

Никогаш не било лесно да се обезбеди удобност благодарејќи на iDM топлинските пумпи со NAVIGATOR се подготвени за Smart Grid, SmartPhone може да се контролира од далечина и да се следи далечински преку SmartWeb

kuehlen-1-284x300.jpg

Природно ладење

Природното пасивно ладење со површинските системи за греење и ладење е идеално ладење дури и за жешките летни денови. Дури и во лето, енергијата на подот, ѕидот и таванот се користи за одржување на пријатна температура во вашиот простор за живеење. Две варијанти ви се достапни: особено пасивното ладење за заштеда на енергија и енормно ефикасното активно ладење.

Hygienik_MarLug_kleiner.jpg

Топла вода со HGL технологија и Хигиеник

При загревање на топла вода со  системот на IDM секогаш се добива свежа, хигиенска и навреме подготвена на саканата температура. HGL технологијата во топлинската пумпа, хигиената со интелигентното  складирање на слоеви, хигиеник станицата за свежа вода и контролерот на топлинска пумпа NAVIGATOR кој има сè под контрола.

slikazafb11.png
idm_Produktuebersicht_edited.jpg