Воздушни топлински пумпи од IDM 

IDM Energiesysteme Made in Austria

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

Terra AL 60 Max воздушна топлинска пумпа

Воздушна топлинската пумпа TERRA AL 60 Max со два компресори и два независни ладилни круга,со два испарувачи, два вентилатори и два компресори. Со TWIN технологијата, има два посебни круга за ладење во едно куќиште. Поради посебните кругови, TERRA AL 60 Max може да биде во дефрост режим, додека вториот круг сè уште се загрева.

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

Aero ILM воздушна топлинска пумпа

Компактна воздушна топлинска пумпа AERO ILM Complete за внатрешна монтажа со највисока заштеда во својот сегмент COP од 4.32 при А2C / W 35C

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

Terra AL Twin воздушна топлинска пумпа

TERRA AL Twin топлински пумпи опремени со два компресори. Како резултат, совршено решение за објекти со потребен капацитет помеѓу 17-38kW. Тие ги прилагодуваат своите перформанси на тековната потрошувачка.

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

Aero SLM воздушна топлинска пумпа

Капацитетот на греење на воздушната топлинска пумпа AERO SLM е фреквентно регулиран помеѓу 3 kW и 11 kW или 6 kW и 17 kW во зависност од моменталната потреба на топлина.

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

Terra ML воздушна топлинска пумпа

Во студените зими ако е потребна поголема моќност за греење отколку во пролет, есен. Модулационата топлинска пумпа ML го зема во предвид и ова и во зависност од верзијата, испорачува помеѓу 5 и 18 kW.

Воздушна топлинска пумпа SLM.png

iPump Aero воздушна топлинска пумпа

Со iPump Aero, iDM ја претставува најновата иновација кај воздушните топлинските пумпи. Внатрешната единица, која изгледа како парче мебел, може лесно да се интегрира во ентериерот ...

WP_ALM_PV-225x300_edited.jpg

Фотоволтаик и топлинска пумпа

TERRA топлинските пумпи од iDM Energiesysteme можат да ја користат електричната енергија произведена од фотоволтажниот систем на објектот:  IDM NAVIGATOR  детектира и кога е достапна бесплатна фотоволтаична енергија за да загрее санитарна топла вода. Топлинските пумпи iDM TERRA со NAVIGATOR контрола веќе денес интелигентно ја користат електрична енергија.

Beitragsbild-Navigator-495x400.png

НАВИГАТОР

Никогаш не било лесно да се обезбеди удобност благодарејќи на iDM топлинските пумпи со NAVIGATOR се подготвени за Smart Grid, SmartPhone може да се контролира од далечина и да се следи далечински преку SmartWeb

Повеќе
Hygienik_MarLug_kleiner.jpg

Топла вода со HGL и Хигиеник

При загревање на топла вода со  системот на IDM секогаш се добива свежа, хигиенска и навреме подготвена на саканата температура.

Повеќе
Grafik-Navigator-Haus.jpg

NAVIGATOR 2.0 PRO

iDM ЕНЕРГЕТСКИ МЕНАЏЕР

Единствен во Европа, ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЕНЕРГИЈАТА НА НАЈВИСОКО НИВО. 

Navigator 2.0 Pro ја опмтимизира енергијата во објектот и ви нуди 3 нивоа на комфорт- eco, normal и comfort. NAVIGATOR 2.0 Pro го зголемува нивото на комфор на живеење и ја оптимизира примената на енергија со индивидуална регулација на просториите преку контролерот на топлинската пумпа.

 NAVIGATOR 2.0 е лесен за користење како и целата системска технологија на ИДМ. Со него е крај на сите ваши грижи за греењето, ладењето и санитарната топла вода при што ви обезбедува благосостојба за целото семејство.

  • Резултатот е максимален комфор со ниска потрошувачка на енергија - водејќи сметка за  временската прогноза, навиките на корисникот, изолацијата на објектот и електричните тарифи!

  • Вие одлучувате кога е поважен комфорот од заштедата на енергија.

  • Користете ја електричната енергија од вашиот фотоволтажен систем и со помош на Навигатор 2.0 складирајте ја енергијата во баферот за топла  и ладна вода или во самиот објект.

  • Сите iDM топлински пумпи со NAVIGATOR 2.0 може да користат варијабилна часовна електрична тарифа. Неопходен е интелигентен мерач на енергија (Smart Meter), точна електрична тарифа и интеграција на интернет (myiDM).

  • iDM NAVIGATOR 2.0 автоматски ја добива електричната тарифа од добавувачот на електрична енергија за следните неколку денови преку интернет и оптимално според нив ја прилагодува работата и на топлинската пумпа.

  • iDM NAVIGATOR 2.0 овозможува далечинска контрола и мониторирање на работата на целиот систем од нашиот контролен центар