AERO SLM

Капацитетот на греење на воздушната топлинска пумпа AERO SLM е фреквентно регулиран помеѓу 3 kW и 11 kW или 6 kW и 17 kW во зависност од  моменталната потреба на топлина.

NAVIGATOR 2.0 PRO

iDM ЕНЕРГЕТСКИ МЕНАЏЕР

Единствен во Европа, ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЕНЕРГИЈАТА НА НАЈВИСОКО НИВО. 

Navigator 2.0 Pro ја опмтимизира енергијата во објектот и ви нуди 3 нивоа на комфорт- eco, normal и comfort. NAVIGATOR 2.0 Pro го зголемува нивото на комфор на живеење и ја оптимизира примената на енергија со индивидуална регулација на просториите преку контролерот на топлинската пумпа.

 NAVIGATOR 2.0 е лесен за користење како и целата системска технологија на ИДМ. Со него е крај на сите ваши грижи за греењето, ладењето и санитарната топла вода при што ви обезбедува благосостојба за целото семејство.

 • Резултатот е максимален комфор со ниска потрошувачка на енергија - водејќи сметка за  временската прогноза, навиките на корисникот, изолацијата на објектот и електричните тарифи!

 • Вие одлучувате кога е поважен комфорот од заштедата на енергија.

 • Користете ја електричната енергија од вашиот фотоволтажен систем и со помош на Навигатор 2.0 складирајте ја енергијата во баферот за топла  и ладна вода или во самиот објект.

 • Сите iDM топлински пумпи со NAVIGATOR 2.0 може да користат варијабилна часовна електрична тарифа. Неопходен е интелигентен мерач на енергија (Smart Meter), точна електрична тарифа и интеграција на интернет (myiDM).

 • iDM NAVIGATOR 2.0 автоматски ја добива електричната тарифа од добавувачот на електрична енергија за следните неколку денови преку интернет и оптимално според нив ја прилагодува работата и на топлинската пумпа.

 • Контрола со гласовни команди преку Аmazon Alexa и други

 • iDM NAVIGATOR 2.0 овозможува далечинска контрола и мониторирање на работата на целиот систем од нашиот контролен центар

 • Овозможува далечински да се врши update na софтверот и да се сервисира топлинската пумпа

 • Можност за следење на целиот систем и оптимизирање на потрошувачата преку посебна апликација IDM Smart Analyser

Grafik-Navigator-Haus.jpg

Енекс Гроуп инженеринг нуди високо квалитетни, еколошки, енергетски производи и системски решенија за греење и ладење со топлински пумпи, загревање на топла вода со сончеви колектори, сончеви колектори за производство на струја и технологи за третман на вода.

Компанијата е официјален и екслузивен застапник на територијата на Македонија на австриските компании IDM 
Energiesysteme GmbH за топлински пумпи и Sonnenkraft за соларни системи, BWT - Германија за третман на вода.

 •  IDM  Energiesysteme повеќе од 40 години произведува врвни топлински пумпи со најдобар квалитет.

 • Sonnnekraft e компанија специјалист за обновливи извори на енергија и производител на врвни решенија и компоненти, сончеви колектори за топла вода и греење, исто и сончеви колектори за производство на струја.

 • BWT  Best Water Technology Group веќе 30 години e европски лидер во технологиите за третман на вода. 

Застапници сме исто така и на Кomfovent, Galletti, Actionclima, Cintropur.

Нашата мисија е да им понудиме на нашите клиенти сите овие врвни брендови и нивните еколошки производи и системски решенија со врвен квалитет за греење, ладење и производство на топла вода, со високо ефикасно користење на обновливи енергии. 
Нашиот искусен тим на инженери нуди високо квалитетни услуги, техничка поддршка и обуки за нашите клиенти и соработници.

 

Contact

Eneks Group Engineering

Bradfordska 2/2-4

1000 Skopje

+389 2 5128887

e-mail: contact@eneks.mk

https://www.eneks.mk/

Resenija za greenje i ladenje, podno greenje i toplinska pumpa, fenkojleri, tretman na voda.